Kurabiye Tarifleri
Kıyır Kıyır Pişmaniye Kurabiyesi Tarifi

Kıyır Kıyır Pişmaniye Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ /125 ml çay bardağı
- 1 su bardağı hindistan cevizi /250 ml bardak
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un /250 ml bardak
Üzeri için;
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı hindistan cevizi
Kıyır Kıyır Pişmaniye Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
- Karıştırma kabına tereyağı ,sıvıyağ, pudra şekeri ,vanilya koyup elimizle iyice karıştıralım ve yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bi hamur elde edelim.
- Hamurdan parçalar koparıp uzun rulo yapıp bıçak yardımı ile 2 cm şeklinde keserek yağılı kağıt serip tepsimize dizelim.
- Önceden ısıtılmış 150 derecede 10-15 dakika pişirelim.
- Fırından fırına zaman değişebilir.
- Kurabiyelerimizin üzerine ılıyınca pudra şekeri serpip servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😋