Kurabiye Tarifleri
Kıyır Kıyır Tırtıl Kurabiye

Kıyır Kıyır Tırtıl Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gr margarin veya tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış )
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı nişasta
- 1. 5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Hamurun Yarısı İçin ;
- 1 tatlı kaşığı kakao
Süslemek İçin ;
- Gereği kadar bitter çikolata
- Hindistan cevizi
- Antep fıstığı
Kıyır Kıyır Tırtıl Kurabiye Tarifi Yapılışı
Merhaba, sizlere şekli kadar tadı da muhteşem olan bir kurabiye tarif etmek istiyorum. 👍
Tarife geçiyorum.
- Oda sıcaklığında yumuşamış margarini veya tereyağını yoğurma kabına koyun, pudra şekeri ve yumurta ile karıştırın.
- Nişastayı, kontrollü olarak unu, kabartma tozunu ekleyin ve yoğurun.
- Daha sonra hamuru ikiye ayırın yarısına kakao ekleyin ve yoğurun.
- Sade hamurdan parçalar kopartıp tırtıklı kesme aletinin üzerinde rulo yapın.
- Kakaolu hamurda aynı işlemi uygulayın.
- Fırını 165 derecede ısıtın. 15 dakika kadar üstleri kızarmadan altı pişmiş bir şekilde fırından çıkartın ve soğumaya bırakın. Çikolatayı benmari usulü eritin.
- Kurabiyelerin iki ucunu önce erimiş çikolataya sonrada hindistan cevizine veya çekilmiş antep fıstığına bulayın ve servis tabağına yerleştirin.
- Çikolatalı kısmı donana kadar oda sıcaklığında bekletin. Artık servis için hazırdır.
Ağızda kum gibi dağılan tadı da harika bu kurabiyeleri muhakkak denemelisiniz. Sevdiklerinizle paylaşmanız dileğiyle.