«

Kıyır Kıyır Yağlı Gevrek (Mutlaka Deneyin) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 125 gr teremyağ
  • 1 adet yumurta ( sarısı içine beyazı dışına)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı hafif tepeli tuz
  • 3 su bardağı un ( un markasına göre değişebilir kontrollü ekleyin)

Kıyır Kıyır Yağlı Gevrek (Mutlaka Deneyin) Tarifi Yapılışı

Uzun süreden sonra muhteşem bir tarifle geldim. Çay saatlerinde tam not alacak kıyır kıyır bir lezzet. Geçelim tarifimize.

  1. Bütün malzemelerimizi bir yoğurma kabında yoğuralım.
  2. Burada önemli olan unu kontrollü eklemeniz.
  3. Ele yapışmayan yağlı bir hamur elde edene kadar unumuzu ekleyelim. Hamuru 5 dakika dinlendirelim.
  4. Sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alalım.
  5. Elimizde şekil vererek uzatalım ve uçlarını düzeltelim.
  6. Tepsiye dizdiğimiz gevreklerimize ayırdığımız yumurta beyazını sürerek üzerine bolca susam serpelim.
  7. Alt üst açık ısıtılmış fırında 170 derecede hafif üstü pembeleşinceye kadar pişirelim.

Soğuduktan sonra lezzetine inanamayacaksınız.
Afiyet olsun. 🌸

Kıyır Kıyır Yağlı Gevrek ( Mutlaka Deneyin)

Kıyır Kıyır Yağlı Gevrek ( Mutlaka Deneyin)

Kıyır Kıyır Yağlı Gevrek ( Mutlaka Deneyin)

Kıyır Kıyır Yağlı Gevrek ( Mutlaka Deneyin)

Kıyır Kıyır Yağlı Gevrek ( Mutlaka Deneyin)

Kıyır Kıyır Yağlı Gevrek ( Mutlaka Deneyin)

Kıyır Kıyır Yağlı Gevrek ( Mutlaka Deneyin)

Kıyır Kıyır Yağlı Gevrek ( Mutlaka Deneyin)

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *