Kurabiye Tarifleri

Kıyır Kurabiye (Tam Kıyır Çörek Otlu)

Kıyır Kurabiye (Tam Kıyır Çörek Otlu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin teremyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 2 yumurta 1 tanesi sarısı üzeri için
  • 4 su bardağı un

Üzeri için;

  • Kavrulmuş susam

Kıyır Kurabiye (Tam Kıyır Çörek Otlu) Tarifi Yapılışı

Ağızda dağılan, kolay ve pratik bir tuzlu kurabiye tarifi arıyorsanız, şekilli kurabiye tariflerini seviyor ama basit bir tarif olsun istiyorsanız bu kıyır kıyır ve uzun süre bayatlamayan kurabiye tarifi tam size göre! Üstelik çörek otlu ben bir kaç defa denedim kıyır kurabiye çörek otlu ve sirkesini 3 yemek kaşığı koyunca tam kıyır oluyor lütfen tereyağı kullanın lezzet harika oluyor.Tabiki bunun sırrı sirke de sirke kokuyor diye endişe etmeyin sirke kıyırlığı sağlıyor.

  1. Sirke ,yağ ,margarin ,yumurta, çörek otu ,pudra şekeri, tuz hepsi karıştırılır .
  2. Ardından un yavaş yavaş ilave edilir.
  3. Yumuşak bir hamur elde edilir 15 dk buzdolabında dinlensin.
  4. Yağlı kağıt üzerine açalım, hamuru merdaneyle isteğimiz şekil vererek ben yıldız yaptım yuvarlayarak yapılabilir .
  5. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip,üzerine yumurta ve susam sürüp ısıtılmış 170 derecede kızarıncaya kadar pişirelim. Bu kadar basit afiyet olsun.

Kiyir Kurabiye (Tam Kiyir çörek otlu)

Kiyir Kurabiye (Tam Kiyir çörek otlu)

Kiyir Kurabiye (Tam Kiyir çörek otlu)

Kiyir Kurabiye (Tam Kiyir çörek otlu)

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı