Kıyır Pastane Tuzlusu

Kıyır Pastane Tuzlusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 250 gr oda ısısında tereyağı yada margarin
  • 2 yumurta ( sarıları üzeri için ayrılacak, akı hamura katılacak)
  • 1 su bardağının altından iki parmak kadar limon suyu ( Bardağın üzerini su ile tamamlayacağız)
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Kıyır Pastane Tuzlusu Tarifi Yapılışı

KIYIR PASTANE TUZLUSU🥨🥨🥨
Vazgeçemediğim tuzlu kurabiye tarifidir. Denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Kıyırlığını ve tazeliğini uzun süre koruyor.

  1. Sıvı yağ, tereyağı, yumurta akı, limon suyu ve su karışımı, tuz, şeker ve kabartma tozu karıştırılır.
  2. Un azar azar eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurulur.
  3. Hamurdan küçük parçalar koparılarak istenen şekil verilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 170 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  5. Kapaklı bir kutuda bir hafta kıyırlığını koruyor.
  6. Fazlasını isterseniz buzlukta muhafaza edebilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Kıyır Pastane Tuzlusu

Kıyır Pastane Tuzlusu

Kıyır Pastane Tuzlusu

Kıyır Pastane Tuzlusu

Kıyır Pastane Tuzlusu

Kıyır Pastane Tuzlusu

Kıyır Pastane Tuzlusu

Kıyır Pastane Tuzlusu

Kıyır Pastane Tuzlusu

Kıyır Pastane Tuzlusu

Kıyır Pastane Tuzlusu

Kıyır Pastane Tuzlusu

Kıyır Pastane Tuzlusu

Kıyır Pastane Tuzlusu

Kıyır Pastane Tuzlusu

Kıyır Pastane Tuzlusu

Kıyır Pastane Tuzlusu

Kıyır Pastane Tuzlusu

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir