Kurabiye Tarifleri

Klasik Beze

Klasik Beze Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 200 g şeker

Klasik Beze Tarifi Yapılışı

Çıtır çıtır beze ağızda eriyor. Misafirlerinize servis ettiğiniz çaya çok yakışır.

Önemli noktalar:
1) İçinde yumurta beyazı çırpacağınız kap ve mikserin karıştırıcıları tamamen kuru olmalı. Az miktarda da olsa bulaşan sudan dolayı beyazı kabarmayabilir.
2) Beyazının daha kolay kabarması için yumurtanın soğuk olmasını sağlayabilirsiniz.

  1. Yumurtanın beyazını sarısından ayırınız.
  2. Mikserle çırpmaya başlayınız.
  3. Birer yemek kaşığı şeker ekleyerek yumurta beyazının iyice yoğunlaşıncaya kadar çırpınız. Yaklaşık 7 dakika sürer (mikserinizin gücüne bağlı).
  4. Krema torbası veya ucu kesilmiş olan poşetten yararlanarak üzerine pişirme kağıdı serilmiş olan tepsiye bezelerinizi şekllendiriniz.
  5. Ocağın kapısını tamamen kapatmadan (ben 5 cm’lik çubuk sıkıştırıyorum) 110 derecede 1-2 saat boyunca (belki de fazla vakit alır) kurutunuz. Bezeler tamamen kuru olmalı.

Afiyet Olsun!

Klassik Beze

Klassik Beze

Klassik Beze

Klassik Beze

Klassik Beze

Klassik Beze

Klassik Beze

Klassik Beze

Klassik Beze

Klassik Beze

Klassik Beze

Klassik Beze

Klassik Beze

Klassik Beze

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı