Kurabiye Tarifleri

Kolay Bayatlamayan Tuzlu Çubuk

Kolay Bayatlamayan Tuzlu Çubuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin veya tereyağı (250 gr)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (Beyazı içine sarısı üstüne)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1. 5 tatlı kaşığı silme tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 6 su bardağı un

Üzeri için ;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

Kolay Bayatlamayan Tuzlu Çubuk Tarifi Yapılışı

Hazır alınan yağlı gevrek kurabiyelerle birebir lezzette bol bol övgü alınabilecek bir kurabiye bu 😃😃

Yağlı gevrek tadında, ağızda dağılan çok çok lezzetli bir tuzlu kurabiye için buyurun tarife 👇

  1. Oda sıcaklığında yumuşamış margarin ile sıvı yağ, yumurta, sirke, tuz, şeker, kabartma tozu ve un karıştırılır. İyice homojenize olana dek yoğrulur. (Un miktarı yumurta büyüklüğüne bağlı olarak 1-2 kaşık eksik veya fazla olabilir. 5. 5 bardaktan sonrası kontrollü eklenmeli)
  2. Hamurun tamamı büyük bir dikdörtgen veya kare şeklinde açılır.
  3. Üzerine yumurta akı sürülür. Susam ve çörek otu serpiştirilerek dökülür.
  4. Hamura istenilen şekil verilerek yağlı kağıt serili tepsiye alınır.
  5. 170 derece fırında 30-35 dakika kızarana dek pişirilir. ( Hem üstü hem de Kenarları hafif kızarana kadar pişirin bence. Biraz kızarık olunca kıyırlığı daha çok hissediliyor. Benim daha çok hoşuma gidiyor) 😉😉 Fırının niteliğine göre bu süre ortalama 30 veya 35 dakika olacaktır.
    Kırılgan bir hamur olduğundan tepsiye alırken dikkatli davranmak gerek.

Kolay Bayatlamayan Tuzlu Çubuk

Kolay Bayatlamayan Tuzlu Çubuk

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı