Kurabiye Tarifleri
Kömbe Kurabiye (Antakya Mutfağından)

Kömbe Kurabiye (Antakya Mutfağından) Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gr. Tereyağ veya margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 4, -4, 5 su bardağı un
- 2, 5 çay bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- 7-8 adet kakule
- 2 çay kaşığı tarçın
- 2 çay kaşığı dövülmüş karanfil
- 2 çay kaşığı mahlep
- 5 çorba kaşığı
- Hindistancevizi
- 1 su bardağı ince dövülmüş ceviz
Üstü için;
- 1 kase susam
Kömbe Kurabiye (Antakya Mutfağından) Tarifi Yapılışı
- Hamur yoğuracağımız kaba eritip ılıttığımız tereyağını, sütü ,şekeri ve sıvı yağı ekleyip karışımı çırpalım.
- İçine tarçın dövülmüş karanfilli, mahlep, vanilyayı kakuleyi, hindistancevizini, cevizi, kabartma tozunu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım.
- Hamurdan yumurta iriliğindeki parçaları yuvarlayalım Ve hafifçe yassı yapıp susama batırıp (susam iç tarafta kalacak şekilde ) kömbe kalıbına bastıralım çok bastırmayın!
- Sonra hafifçe vurarak hamurları kalıptan çıkaralım.
- Hamurları yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
- Önceden ısıtılmış 190° ısılı fırında kurabiyeleri üzerleri açık pembe renk alana dek pişirelim. Afiyet olsun.