«

Kömbe Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağ(oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kömbe baharatı(tarçın, yenibahar, zencefil, karanfil, muskat)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 7 su bardağı)

Üzeri için;

  • Susam

Kömbe Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bir kaba oda sıcaklığındaki tereyağını alıp toz şekerle biraz çırpıyoruz.
  2. Ardından bir su bardağı süt ve yağıda ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. (Toz şekerin erimesini sağlıyoruz)
  3. Sonra bir yemek kaşığı kömbe baharatı, vanilya ve kabartma tozunu da ekliyoruz.
  4. Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak önce susama daha sonra kömbe kalıbına bastırıp sekillendiriyoruz.
  6. Yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun

Kömbe Kurabiye

Kömbe Kurabiye

Kömbe Kurabiye

Kömbe Kurabiye

Kömbe Kurabiye

Kömbe Kurabiye

Kömbe Kurabiye

Kömbe Kurabiye

Kömbe Kurabiye

Kömbe Kurabiye

Kömbe Kurabiye

Kömbe Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *