Malzemeler

      1 paket (250g) margarin (yarısını erit, yarısı katı)

 

      1 bardak tereyağı(oda sıc)

 

      1 bardak vita yağı(oda sıc)

 

      1 bardak sıvı yağ

 

      2 bardak şeker

 

      1 bardak su

 

      3 tane kabartma tozu

 

      2 tane vanilya

 

      1 yemek kaşığı kömbe baharatlı (Antakya dan alıyorum)

 

      1 su bardağı ceviz içi

 

      1 su bardağı susam(beyaz)

 

    Alabildiği kadar un

Şeker ve suyu tencereye koy. şeker eriyene kadar ısıt. Kalan bütün malzemeleri koy. Alabildiği kadar un ekle (elenmiş). Hamurun kıvamı dağılmayacak şekilde olacak. Kömbe kalıplarına ceviz büyüklüğünde toplar koyup şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye diz. 190 derecede 25′~30′ (üzeri pembeleşene kadar) pişir. En az 1 ay tazeliğini koruyabilir. Afiyet olsun

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir