Kurabiye Tarifleri
Kopar At Kurabiye

Kopar At Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket oda ısısında margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı pudra şeker
- 1 yumurta
- 1 avuç çekirdeksiz kuru üzüm
- 1 avuç fındık yada ceviz
- 1 avuç damla çikolata
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 partakal kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Göz kararı un
Kopar At Kurabiye Tarifi Yapılışı
Sırasıyla.
- Bütün malzemeler bir kaba alınır ve klasik kurabiye hamuru kıvamında bir hamur elde edilir.
- Elde edilen hamur stres filme sarılarak yaklaşık 1 saat buzdolabında dinlendirilir.
- Daha sonra buzdolabından çıkarılan hamur yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine elle çimdik çimdik rastgele koparılarak tepsiye dizilir.
- 170 derece fırında çok hafif kızarana kadar pişirilir.
Uzun süre bayatlamayıp tazeliğini koruyan bir kurabiyedir mutlaka denemenizi tavsiye ederim. emin olun herkes tarifi sorucak :))