Kurabiye Tarifleri
Kopar At Perişan Kurabiye
Kopar At Perişan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 150 gr tereyağı yada margarin
- 1 çay bardağı (125 ml lik) pudra şekeri
- 1 çay bardağı (125 ml) nişasta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un(kontrollü ekleyin
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1. çay bardağı kuru üzüm
- 5- 6 adet doğranmış kuru kayısı
Kopar At Perişan Kurabiye Tarifi Yapılışı
Ağızda dağılan nefis bi kurabiye hemde çok pratik🍪şekil verme derdi yok bunda sizde benim gibi küçük çocukluysanız tam size göre acil misafir geldiğinde çabucak yapılacak kolay bi tarif
- 🍪Malzemeleri bir kapta karıştırıp ele yapışmayan bir hamur yoğrulur.
- İsteğe göre çikolata, fındık, fıstık, üzüm ne istenirse eklenir ve karıştırılıp yağlı kağıt serili tepsiye şekil vermeden koparıp koparıp bırakılır.
- 180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Çok güzel ağızda dağılan bir kurabiye oluyor denemenizi tavsiye ederim