Köy Kahkesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 4 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı pekmez
  • 1, 5 su bardağı şeker
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı rezene
  • 1 çay bardağı susam
  • 1 çay bardağı çörekotu
  • 1 çay bardağı keten tohumu
  • 1 çay bardağı siyah küncü
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket valilya
  • 3 su bardağı irmik
  • 4 su bardağı mısır unu
  • Aldığı kadar un

Köy Kahkesi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle margarini ve sıvı yağı zeytinyağını, suyu, sütü, yumurtayı, pekmezi, şekeri büyük hamur yoğurma kabında karıştırın.
  2. Daha sonra susam çörekotu ve mahlep, valilya, kabartma tozu, tarçın, siyah küncü, rezeneyi (havanda dövüp koyarsanız daha iyi olur) ekleyin karıştırın.
  3. Daha sonra irmik, mısır unu ve aldığı kadar un ekleyip yoğurun.
  4. Yumuşak bir hamur olucak. 180 derecelik fırında pişirin.
  5. Toplamda 6 – 7 tepsi çıkıyor. Afiyet olsun.

Köy Kahkesi

Köy Kahkesi

Köy Kahkesi

Köy Kahkesi

Köy Kahkesi

Köy Kahkesi

Köy Kahkesi

Köy Kahkesi

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir