Kozalak Çıtırım

Kozalak Çıtırım Tarifi'nin Malzemeleri

  • 5 adet büyük metro çikolata
  • 1. 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1. 5 yemek kaşığı bal
  • Yarım su bardağı fındık
  • 5 su bardağı mısır gevreği

Kozalak Çıtırım Tarifi'nin Yapılışı

5 adet metroyu bıçakla ufak ufak doğrayıp teflon tencereye koyup ocağa koyalım. İçine tereyağı koyup karıştıralım. Çikolatanın iyice erimesi lazım. Tamamen eriyince içine balını ve fındığını koyup tekrar karıştıralım. İyice karışınca 5 su bardağı mısır gevreğini karışıma katalım. 3-4 dakika iyice karıştırdıktan sonra ocağın altını kısalım. Şimdi geldi hazırlamaya tezgahı hafif ıslatalım .Üzerine yağlı kağıt serelim. Islatmamın sebebi yağlı kağıtın yapışması herkesin evinde küçük limonluğu vardır. Ben bu limonluğun baş kısmıyla şekil veriyorum. Resimlerde de var zaten. Karışımdan 1 tatlı kaşığı alıp limonluğun uç kısmına yerleştirip iyice kaşığın arkasıyla bastırdıktan sonra yağlı kağıda ters çeviriyoruz. Panik yapmayın yapışır çıkmaz diye hemen bırakıyor.Kendini bu şekilde tüm karışımı hazırladıktan sonra 30 dakika yağlı kağıt üzerinde bekletiyoruz. Daha sonra servis tabağına alıp arzu ya göre pudra şekeri serpip servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN. .

, Kozalak Çıtırım www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir