«

Kremalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin ;

  • 125 gr margarin
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Kreması İçin ;

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta ((kaşıklar tam tepeleme olacak )) 1 yemek kaşığı un (( tam tepeleme olacak))
  • Yarım su bardağından 1’5 parmak eksik şeker
  • 50 gr margarin
  • 1 paket vanilya

Üzeri İçin ;

  • Muz
  • Fıstık

Kremalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce kreması için süt şeker un ve nişastayı tencereye koyup pişiriyoruz.
  2. Göz göz olunca ocaktan alıp sıcakken margarin ve vanilyayı ekleyip, karıştırıp soğuması için bekletiyoruz.
  3. Kurabiye hamuru yapılır ve yuvarlak halinde bir çay bardağı ağzıyla kesilir.
  4. Kestiğimiz yuvarlak hamurun içini hafifçe çatal batırıyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz çıkartıp soğumaya bırakıyoruz.
  6. Sonra yaptığımız kremayı üstüne koyup üzerine muz ve fıstık koyup servis edilir.
    AFİYET OLSUN ????

Kremalı Kurabiye

Kremalı Kurabiye

Kremalı Kurabiye

Kremalı Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *