Kremalı Mozaik Pasta

DSC_1181mozaikkapak[1]

Kremalı Mozaik Pasta Tarifi'nin Malzemeleri

  • 125 gr. tereyağı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 paket sade petibör bisküvi
  • 2 yemek kaşığı kakao

kreması için

  • 1,5 kahve fincanı şeker
  • 2 kahve fincanı un (Türk kahvesi fincanı)
  • 3 bardak süt
  • yarım kutu çiğ krema (100 ml.)

Kremalı Mozaik Pasta Tarifi'nin Yapılışı

Derin bir tencerede tereyağı ve şekeri eritin. Sütü, kakaoyu ekleyip, karıştırın. Bisküvileri büyük parçalara bölün. Karışıma ekleyip, yavaşça karıştırın. Borcama veya pastayı yapacağınız tepsiye dökün ve üzerini düzeltin buzluğa koyup kreması oluncaya kadar bekletin.
Kreması için çiğ krema hariç tüm malzemeleri tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve ılımaya bırakın son olarak kremayı muhallebiye ekleyin ve mikserle güzelce çırpın.
Pastanın üzerine kremalı muhallebiyi dökün ve buzdolabında soğumaya bırakın üzerini kakaoyla yada kırık fındıkla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir