Kremşanti Dolgulu Islak Kurabiye

Kremşanti Dolgulu Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 grm teremyağ
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

Kremşanti için

  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 paket kremşanti
  • Süsleme arzuya bağlı fındık fıstık susam ile süslenebilir

Kremşanti Dolgulu Islak Kurabiye Tarifi Yapılışı

Denemenizi tavsiye edeceğim yeni bir Tarif.

  1. İlk önce bir tencereye şeker su ve 2 damla limon sıkıp kaynatıyoruz çok katılaşmadan ocaktan alıp şerbetimizi soğumaya bırakıyoruz.
  2. Derin bir kap alıp terem yağ pudra şekeri yumurta sıvı yağ ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Nişasta ,kabartma tozu ,kakao, vanilya da ekleyip aldığı kadar un ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz
  4. Küçük parçaları alarak elimizde yuvarlayıp ortasına parmağınızla hafifçe bastıktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisi ne diziyoruz.
  5. 200 derece fırında 15 dakika pişmeye bırakıyoruz.
  6. Piştikten sonra soğutmuş olduğumuz şerbete batırıp 5 dakika içinde bekletiyoruz.
  7. Şerbeti içine çeken kurabiyelerimizi fındık ,fıstık veya Susam evde ne varsa sadece kenarlarını batırarak servis tabağını alıyoruz.
  8. Kremşantimizi hazırlayıp sıkma torbasıyla parmağınızı bastığımız yere şekli vererek döküyoruz ve servise hazır şimdiden deneyenler afiyet

Kremşanti Dolgulu Islak Kurabiye

Kremşanti Dolgulu Islak Kurabiye

Kremşanti Dolgulu Islak Kurabiye

Kremşanti Dolgulu Islak Kurabiye

Kremşanti Dolgulu Islak Kurabiye

Kremşanti Dolgulu Islak Kurabiye

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir