Külah Milföy Elmalı

Külah Milföy Elmalı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane elma tatlı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı ceviz içi  (Çekilmiş)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 6 adet milföy hamuru dikdörtgen olanlardan

Üzeri için

  • Yumurta sarı

Üzerine serpmek için

  • Pudra şekeri

Külah Milföy Elmalı Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar pratik bir tarif bırakıyorum buraya mutlaka deneyin sadece 15 en fazla 20 dk da pismiş tabakta servis halinde olacaktır yapmanız gereken.

  1. İlk önce elmaları kabukların soyun ve rendeleyin hemen üzerine şekeri dökün.
  2. Kararmasın ve ocağa koyun karıştırın bir 5 dk hazır.
  3. İçine ceviz içini de döküp tarçını da ekleyip karıştırın ve kenara alın soğusun sizde milföy kedin 5 cm boşluk ile kesin ve kulaklara sarın bende kalıp vardı külah siz kendiniz de yağlı kağıt ile yapabilirsiniz.
  4. Hazırladığınız külahlara alttan başlayıp sarın iki milföy yetiyor ve tepsiye dizin.
  5. Üzerine yumurta sarı sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 10 15dk kızarana kadar pişirin.
  6. Fırından çıkarınca soğumasını bekleyip içerisine elma harcını koyun ve servis tabağına alın.
  7. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın. Afiyet olsun 😋

Külah Milfoy Elmalı

Külah Milfoy Elmalı

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir