Kurabiye Tarifleri
Küllü Kurabiye (Buzluğa Koymak İçin Püf Noktalı Öneri)

Küllü Kurabiye (Buzluğa Koymak İçin Püf Noktalı Öneri) Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr tereyağı ya da margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Bulamak için,
- Pudra şekeri ve tarçın
Küllü Kurabiye (Buzluğa Koymak İçin Püf Noktalı Öneri) Tarifi Yapılışı
Merhaba Arkadaşlar,
Favori tarifim olan, Kaynana susturan kurabiyemden sonra birde bu tarifimi deneyin derim, pratik ve kolay olan bu tarif kahve yanlarında ve çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak.
*** Dilerseniz kurabiyeleri yapıp soğuduktan sonra bulamadan hemen buzluğunuza atıp ansızın gelen misafirleriniz için çıkartıp bulayarak sunabilirsiniz.
*** Ben yarısını buluyorum diğer yarısınıda bulamadan buzluğuma atıyorum. Çünkü yaklaşık 100, ‘den fazla kurabiye çıkıyor hepsini tüketemeyeceğimiz için bu şekilde yapıyorum.
- Yoğurma kabımıza tüm malzemelerimizi alarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
- Nohuttan biraz daha büyük parçalar koparıp yağlanmış tepsimize diziyoruz.
- 15 dakika 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
- Pişen kurabiyeler tamamen soğuduktan sonra bulamak için buzdolap poşetinin içine pudra şekeri ve tarçını koyup harmanlıyoruz daha sonra azar azar kurabiyelerimizi ekleyerek alt üst sap sol yapıp buluyoruz. Tarifimiz hazır.