Küllü Kurabiye Tarifi

Küllü Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

Kurabiye hamuru için;

  • 250 gr margarin ( tam1 paket)
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tane yumurta
  • 5 su bardağı un

İç dolgusu için;

  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 yumurta akı
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Üzeri için;

  • 1 küçük paket kakou
  • Pudra şekeri

Küllü Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Merhabalar hanımlary Ayşegül Yavuz hanımefendinin güzel tariflerinden biri olan küllü kurabiye için;
İlk önce iç dolgumuz olan Hindistan cevizi, yumurta akı ve pudra şekeri olan karşımızı hazırlayalım. O arkadaş dinlerken, biz kurabiye hamurumuzu hazırlayalım. İlk önce margarini kısık Ateş ’te yakmadan eritiyoruz. Margarin eriyip ılıyınca un hariç tüm malzemeyi karıştırıp daha sonrada yavaş yavaş unu ekleyip elimize yapışmayan hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Benim 5 su bardağı un tam kıvamında geldi. Daha sonra, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlak yapıp iç Hindistan cevizi karışımı koyup kapatıyoruz. Resimdeki gibi. Daha sonra 180 derecelik fırında 35 dakika üzeri pembeleşinceye kadar pişiyoruz. Kurabiye pişerken üzeri için kakao ve pudra şekeri ni hazırlayalım. Kurabiyemiz piştikten sonra soğuyunca hazırladınız karışıma bulayıp servis yapıyoruz. Afiyet olsun. , Küllü Kurabiye Tarifi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir