Kum Kurabiye Tarifi

Kum Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • Yarım paket margarin veya tuzsuz tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • Aldığı kadar un

Üzerine:

  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 paket vanilya

Kum Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarin veya tereyağını diğer malzemelerle karıştırarak orta sertlikte bir hamur yoğuruyoruz. Hamurdan istediğiniz büyüklükte top kurabiyeler yapıyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. Bu sırada kurabiyeleri bulamak için pudra şekeri, tarçın ve vanilyayı iyice karıştırıyoruz. Fırından çıkarttığımız kurabiyeleri bekletmeden hızlı bir şekilde tarçınlı karışıma buluyoruz. (Dikkatli olalım eliniz yanabilir) Ağızda kum gibi dağılan nefis kurabiyeleriniz hazır. Bu tariften ortalama 30-40 adet kurabiye çıkıyor. ( Tabi ki tercih ettiğinizi büyüklüğe göre değişir). Her yaptığımda övgüler alan bir kurabiye tarifi. Kesinlikle denemenizi öneririm.

, Kum Kurabiye Tarifi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir