Kurabiye Kek

Anasayfa » Kurabiye Tarifleri » Kurabiye Kek
Kurabiye Kek

Oylama

12345

Eklenme Tarihi : 31.08.2017  |   Okunma : 198  |   Yorum : 0

MALZEMELER



115 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)

150 gr toz şeker

1 yumurta ve 1 yumurta sarısı (oda sıcaklığında)

2 tatlı kaşığı vanilya özütü

190 gr un

Yarım çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Yarım tatlı kaşığı karbonat

Renkli pasta süsü

1 + 1/2 tatlı kaşığı mısır nişastası

120 gr beyaz çikolata (küçük parçalanmış)

TARİF

Fırını 170 derecede ısıtmaya başlayın.

Yuvarlak bir kek kabını hafifçe sıvıyağ ile yağlayın.

Tereyağını mikser kabında 1 dakika çırpın. Şekeri ekleyerek rengi açılıp kabarıncaya kadar çırpmaya devam edin.

Yumurtalar ve vanilyayı bir yandan çırparak ekleyin.

Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, karbonat ve nişastayı harmanlayın ve karışıma yavaşça ekleyerek spatula veya mikserin hamur karıştırma aparatıyla karıştırın.

En son çikolata ve pasta süslerini de ekleyerek spatula ile karıştırın ve kalıbınıza dökün. Bir kaşığın arkasıyla kalıba güzelce yayın ve fırına verin.

20 dakika pişirin. Kenarları hafif kızarınca çıkartın.

İlgili Terimler :

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

FACEBOOK YORUMLAR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

TARİF KATEGORİLERİ

Tarif Kategorilerimiz

Günün Tarifi

Günün Tarifi