[baslik]MALZEMELER[/baslik]

115 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)

150 gr toz şeker

1 yumurta ve 1 yumurta sarısı (oda sıcaklığında)

2 tatlı kaşığı vanilya özütü

190 gr un

Yarım çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Yarım tatlı kaşığı karbonat

Renkli pasta süsü

1 + 1/2 tatlı kaşığı mısır nişastası

120 gr beyaz çikolata (küçük parçalanmış)

[baslik]TARİF[/baslik]

Fırını 170 derecede ısıtmaya başlayın.

Yuvarlak bir kek kabını hafifçe sıvıyağ ile yağlayın.

Tereyağını mikser kabında 1 dakika çırpın. Şekeri ekleyerek rengi açılıp kabarıncaya kadar çırpmaya devam edin.

Yumurtalar ve vanilyayı bir yandan çırparak ekleyin.

Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, karbonat ve nişastayı harmanlayın ve karışıma yavaşça ekleyerek spatula veya mikserin hamur karıştırma aparatıyla karıştırın.

En son çikolata ve pasta süslerini de ekleyerek spatula ile karıştırın ve kalıbınıza dökün. Bir kaşığın arkasıyla kalıba güzelce yayın ve fırına verin.

20 dakika pişirin. Kenarları hafif kızarınca çıkartın.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir