«

Kurabiye Kipferle Tarifi İçin Malzemeler

  • 120 g yumuşak tereyağı
  • 35 g toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 60 g çekilmiş badem
  • 140 g un

Üzeri için;

  • 60 g pudra şekeri
  • 30 g toz şeker
  • 1-2 paket vanilya
  • Bu üçlü bir tabakta karıştırılıyor
  • İsterseniz aroma için limon kabuğu yada portakal kabuğu rendesi eklene bilir

Kurabiye Kipferle Tarifi Yapılışı

  1. Önce fırınımızı 180 derece ayarda açalım kurabiyeler çabuk oluyor.
  2. Uygun bir kaba yağımızı alıp tahta kaşık la güzel krema haline getirelim.
  3. Üzerine toz şekerini vanilyayı ekleyip hafif karıştıralım.
  4. Badem tozunu dökelim karıştıralım ve unu da ekleyip önce tahta kaşığımızla daha sonra elimizle biraz toparlayalım hamurumuzu bu işlemin hepisi 2-3 dakika bile sürmüyor.
  5. Hamuru toparladıktan sonra tezgahımıza hafif un serpelim ve hamuru 5-6 parçaya bölüyoruz.
  6. Her parçayı elimizle yuvarlayarak uzaltıyoruz ince oklava kalınlığında olmalı çok kalın değil. Fotoda görüldüğü gibi.
  7. Hamuru üç parmak uzunluğunda bıçak yardımıyla kesip ister o şekil tepsiye aralıklı olarak dizin ister ay şekli verin daha değişik şekiller de verebilirsiniz.
  8. Benim ufak kalp kalıbım vardı onla da yaptım üç şekil verdim.
  9. Düzde kesip tepsinize dikebilirsiniz şekil vermek şart değil üç parmak uzunluğun da kesilecek ay şekli de güzel oluyor.
  10. 180 derecede ısınmış fırında 10-15 dakika pişiriliyor çok değil en fazla 15.
  11. Ben 15 dakika tuttum baya kızardılar daha az tutun derim bence 10 dakika yeterli gelir.
  12. Kurabiyeler piştikten sonra biraz soğuması gerek 5-10 dakikada çabuk soğuyor.
  13. Bir tabakta pudra şekerimizi toz şekerimizi ve vanilyamızı bu üçlüyü güzel harmanlıyoruz bir birine karışması için ve kurabiyelerimizi tek tek içine alıp bi kaşık yardımıyla her yerini buluyoruz ve bir tabağa diziyoruz.
  14. Hepisi bu kadar çok kolay çok çabuk olan bi kurabiye.
  15. Yapacaklara şimdiden afiyet şeker olsun.

Not; Eğer hamuru yoğurup daha sonra yapmak isterseniz bir streç filme sarıp buzdolabında 2-3 saat durabilir. Bu hamurda maya yok ayrıca daha kolay olur hamura şekil vermek yağ biraz donacağı için dolapta hamurda dinlenmiş oluyor, daha da güzel kurabiyeler olur.

Kurabiye Kipferle

Kurabiye Kipferle

Kurabiye Kipferle

Kurabiye Kipferle

Kurabiye Kipferle

Kurabiye Kipferle

Kurabiye Kipferle

Kurabiye Kipferle

Kurabiye Kipferle

Kurabiye Kipferle

Kurabiye Kipferle

Kurabiye Kipferle

Kurabiye Kipferle

Kurabiye Kipferle

Kurabiye Kipferle

Kurabiye Kipferle

Kurabiye Kipferle

Kurabiye Kipferle

Kurabiye Kipferle

Kurabiye Kipferle

Kurabiye Kipferle

Kurabiye Kipferle

Kurabiye Kipferle

Kurabiye Kipferle

Kurabiye Kipferle

Kurabiye Kipferle

Kurabiye Kipferle

Kurabiye Kipferle

Kurabiye Kipferle

Kurabiye Kipferle

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *