«

Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 paket margarin ( yumuşak olmalı, 250 g)
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 4 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 5 su bardağı un

Üzeri için

  • Çikolata

Bulamak için

  • Hindistan cevizi

Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Margarin sıvı yağ pudra şekeri bir kaba alıp pürüzsüz oluncaya kadar karıştırıyoruz üzerine unu nişastayı ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval şeklinde yuvarlıyoruz. Yarısına gelecek şekilde bıçağın sırtıyla hafif bastırıp şekil veriyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepside. 170 derecelik önceden ısıttığımız fırında 10-15 dakika pişiriyoruz kontrollü bir şekilde. Sadece altı hafif renk alması yeterli soğuyunca sertleşiyor. Üzeri beyaz olacak. Kurabiyemiz soğuyunca çatalla şekil vermediğimiz tarafını çikolataya batırıp hindistan cevizine buluyoruz.
Afiyet olsun. -)

, Kurabiye Tarifi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *