«

Birbirinden güzel kurabiye tariflerine kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu yazımızda  Kurbağa Kurabiye Tarifi vereceğiz.

  • 125 gr tereyağı yada margarin (oda ısısında)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • (kabartma tozu yok)
  • Damla çikolata yada küçük şekerlemeler

Kakao hariç diğer malzemelerle ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamurun 1/3 üne kakao, diğerine 1 yemek kaşığı kadar daha un katıp yoğurun.

Şekil verirken, beyaz hamurdan ceviz kadar parça alın ve elinizle açın. Kakaolu hamurdan fındık kadar elips şeklinde top yapın. Beyaz hamurun içine kakaolu hamuru koyun ve elinizle kapatın. Elips şeklinde olsun hamur. Daha sonra bir bıçakla resimdeki gibi ağız kısmını, daha sonra arkadan bacak kısımlarını kesip biraz ayırın. Son defa sırtına da bir çizik atın. Şekerleme yada damla çikolata ile gözlerini tamamlayın.

Bütün kurabiyelerinizi bu şekilde yaptıktan sonra, yağlı kağıda dizin ve pişerken ağzının kapanmaması için, ağız kısmına nohut-makarna yada fındık türü bir şey koyun. Piştikten sonra onu çıkaracağız. 180 derece önceren ısıtılmış fırına koyun ve kurabiyeleri koyar koymaz fırının ısısını 100′ e düşürün. Piştikten sonra afiyetle yiyin:)

DSC08642[1]

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *