Kuru Baklava (Kolay)

Kuru Baklava (Kolay) Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 paket ince baklavalık yufka
  • 3 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1. 5 su bardağı yağ
  • 1 küçük kase tahin
  • 2 su bardağı şeker
  • ( ben bu ölçülere göre yaptım, siz damak tadınıza göre çoğaltabilir yada azaltabilirsiniz)

Kuru Baklava (Kolay) Tarifi'nin Yapılışı

Yufkayı 3 katlı kullanacağız ilk katına fırça yardımıyla yağ sürüyoruz, ikinci yufkayı üste koyup aynı işlemi uyguluyoruz ,en son üçüncü katı koyuyoruz, ona yağ sürmüyoruz, biraz tahin döküp fırça yardımıyla sürüyoruz ardından 3 kaşık kadar şeker serpiştiriyoruz en son olarak ta ceviz döküyoruz ve uç kısmından sigara böreği sarar gibi sarıyoruz ve yuvarlak tepsiye rulo şeklinde diziyoruz. Aynı işlemi tepsi dolana kadar uyguluyoruz. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

, Kuru Baklava (Kolay) www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir