Kuru Baklava (Kurabiye)

Kuru Baklava (Kurabiye) Tarifi'nin Malzemeleri

Hamuru için;

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İçi için;

  • 1 su bardağı ceviz/Antep fıstığı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta akı

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı

Kuru Baklava (Kurabiye) Tarifi'nin Yapılışı

Hamur kulak memesi kıvamına getirildikten sonra 4 bezeye ayrılır. Bezeler merdane yardımıyla açılır. Hazırlanan iç harçta dörde ayrılır ve her beze için eşit miktarda dağıtılır. Açılan hamurun her yerine dağılacak şekilde yedirilir. Rulo şeklinde katlanır ve yan yan iki parmak kalınlığında kesilir. Tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun. , Kuru Baklava (Kurabiye) www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir