Kuru Meyveli Kesme Kurabiye

Kuru Meyveli Kesme Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı kadar un
  • 150 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 4 kuru incir
  • 5 kuru kayısı
  • 2 yemek kaşığı siyah kuru üzüm
  • Biraz ceviz

Kuru Meyveli Kesme Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Unu ve pudra şekerini bir kaba alın iyice karıştırın.
  2. Ortasını havuz gibi yapın yumurta ve oda sıcaklığındaki tereyağını ilave edin yumurta ve tereyağını iyice ezdikten sonra hamuru yoğurun.
  3. Kuru meyveleri küçük küçük doğrayın.
  4. Daha sonra kuru meyveleri, cevizi ve limon rendesini hamurun içine koyup karıştırın.
  5. Hamuru 2 parçaya ayırıp rulo haline getirin
  6. Bu ruloları strece sarıp dondurucuda en az yarım saat bekletin.
  7. Biraz donduktan sonra yarım santim kalınlıkta dilimleyip tepsiye dizin.
  8. 180 derece fırında pişirin. (Benimki 15 dk’da pisti. )

Kuru Meyveli Kesme Kurabiye

Kuru Meyveli Kesme Kurabiye

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir