Kurabiye Tarifleri
Kuru Meyveli Kurabiye

Kuru Meyveli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- 2 yumurta
- 1 su bardağı fındık kırığı
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı kuru meyve karışımı (Marketlerde var)
- Kabartma tozu, vanilya
- Aldığı kadar un (3-4 bardak kadar)
- Yarım bardak süt
Kuru Meyveli Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Kuru meyveler sıcak suda 5 dk. bekletilir. Diğer tarafta tereyağ ve yumurta karıştırılır.
- Diğer malzemeler ve süzülen meyveler katılıp yumuşak olmayan bir hamur elde edilir.
- Hamur 3 cm kadar kalınlığında rulo haline getirilip 2 cm kadar kalınlınlık da dilimlenir tepsiye dizilir.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.