Kurabiye TarifleriMeyveli Kurabiye

Kuru Meyveli Lor Kurabiyesi (Tam Buğday Unlu)

Kuru Meyveli Lor Kurabiyesi (Tam Buğday Unlu) Tarifi'nin Malzemeleri

  • 2 yumurta
  • 400 gr tatlı lor
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 3 su bardağı tam buğday unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 15 adet kuru kayısı
  • 15 adet ceviz
  • 5 kuru incir
  • 2 avuç kuru üzüm

Kuru Meyveli Lor Kurabiyesi (Tam Buğday Unlu) Tarifi'nin Yapılışı

Siz de benim gibi çok yağlı ve kalorili olduğu için pek tatlı kurabiye yapmayan ve yemeyenlerdenseniz, bu tarif tam size göre. Yağı az, unu tam un ve bol lor ve kuru meyvalı. Ayrıca dayanıklı. Bir kutuda budolabında istediğiniz gibi saklayın. Önce meyveler hazırlanır. Kuru meyveler küp şeklinde küçük doğranır. Islatmaya gerek yok, kuru olacak. Ceviz iri doğranır veya parçalanır. Daha sonra hamura geçilir. Yumurta, lor ve tozşeker önce karıştırılır. Daha sonra yağ ve un, kabartma tozu, vanilya, tarçın ilave edilir. Hamur güzelce yoğrulur. En son kuru meyveler de katılır tekrar karıştırılır. Ele yapışan yumuşak bir hamur olacaktır. Tepsiye yağlı kağıt serilir. Kurabiye hamuru ceviz büyüklüğünde düzgün olmayan parçalar halinde tepsiye dizilir. Yaklaşık 60 adet, 2 tepsi oluyor. Çok gibi gelmesin size. Hem hafif hem sağlıklı, hem dayanıklı olduğundan sizi memnun edecektir. 180 derecede 15-20 dk arası pişirilir. 20 dk yı aşmamanızı öneririm. Kurabiye kurumasın. Ben turbo ayarda 2 tepsiyi birden pişirdim. Siz kendi fırınınıza göre pişirmeyi ayarlayın. Afiyet olsun.

, Kuru Meyveli Lor Kurabiyesi (Tam Buğday Unlu) www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı