Kurabiye Tarifleri
Kuru Pasta (Margarinsiz Sıvı Yağ İle)

- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı su
- 1 yumurta (sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Margarin bana çok sağlıksız gelir mümkün olduğu kadar tereyağı ile yapmaya çalışırım .Tüm tariflerimi. Bunda da sıvı yağ biraz fazla ama margarine nazaran daha iyi olduğunu düşünüyorum .Hele ki hazırlar dan onbin kat daha iyi en azından içinde ne olduğunu biliyoruz. Yumurtanın sarısı hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Çok sertte olmasın biraz cıvıkta çünkü yağlı hamur. Hamurdan ceviz kadar parçalar kopararak dileğiniz şekli verebilirsiniz .Ben silindir yapıp döndürdüm. Üzerine yumurta sarısı susam ve çörek otuyla süsleyip 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
, Kuru Pasta (Margarinsiz Sıvı Yağ İle) www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.