Kuru Üzümlü , Kuru Kayısılı , Fındıklı Kurabiye

Kuru Üzümlü , Kuru Kayısılı , Fındıklı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram teremyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta sarısı (akı üzerine)
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı doğranmış kuru kayısı
  • 1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
  • 1 çay bardağı çekilmiş fındık
  • Alabildiği kadar un

Üzerine ;

  • 1 adet yumurtanın akı
  • Hindistan cevizi

Kuru Üzümlü , Kuru Kayısılı , Fındıklı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Teremyağ, sıvı yağ, pudra şekeri, kabartma tozu ve yumurta sarışını iyice yoğuralım.
  2. Özleşen hamura kayısı, üzüm ve fındık ekleyelim karıştıralım.
  3. Azar azar unu ekleyelim yumuşak bir hamur olacak şekil verelim ve yumurta akıyla hindistan cevizine bulayalım.
  4. 170 derece fırında 20 dakika yüzü kızarana kadar pişirelim ve soğumasını bekleyelim öyle servis yapalım. Şimdiden afiyet şifa olsun.

Kuru Üzümlü,kuru Kayısılı,fındıklı Kurabiye

Kuru Üzümlü,kuru Kayısılı,fındıklı Kurabiye

Kuru Üzümlü,kuru Kayısılı,fındıklı Kurabiye

Kuru Üzümlü,kuru Kayısılı,fındıklı Kurabiye

Kuru Üzümlü,kuru Kayısılı,fındıklı Kurabiye

Kuru Üzümlü,kuru Kayısılı,fındıklı Kurabiye

Kuru Üzümlü,kuru Kayısılı,fındıklı Kurabiye

Kuru Üzümlü,kuru Kayısılı,fındıklı Kurabiye

Kuru Üzümlü,kuru Kayısılı,fındıklı Kurabiye

Kuru Üzümlü,kuru Kayısılı,fındıklı Kurabiye

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir