Kurabiye Tarifleri
Kuru Üzümlü , Kuru Kayısılı , Fındıklı Kurabiye

Kuru Üzümlü , Kuru Kayısılı , Fındıklı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram teremyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta sarısı (akı üzerine)
- 5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı doğranmış kuru kayısı
- 1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
- 1 çay bardağı çekilmiş fındık
- Alabildiği kadar un
Üzerine ;
- 1 adet yumurtanın akı
- Hindistan cevizi
Kuru Üzümlü , Kuru Kayısılı , Fındıklı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Teremyağ, sıvı yağ, pudra şekeri, kabartma tozu ve yumurta sarışını iyice yoğuralım.
- Özleşen hamura kayısı, üzüm ve fındık ekleyelim karıştıralım.
- Azar azar unu ekleyelim yumuşak bir hamur olacak şekil verelim ve yumurta akıyla hindistan cevizine bulayalım.
- 170 derece fırında 20 dakika yüzü kızarana kadar pişirelim ve soğumasını bekleyelim öyle servis yapalım. Şimdiden afiyet şifa olsun.