«

Kuş Yuvası Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • Hamuru için:
  • 1 yumurta
  • 125 gr tereyağı veya margarin(oda sıcaklığında erimiş)
  • 1 su bardağından bir parmak eksik nişasta ve pudra şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Aldığı kadar un.

Sosu için :

  • 200 ml sıvı krema
  • 80 gr bitter çikolata.

.Süslemek için:

  • Çikolata topları.
  • Süsleme şekerleri.
  • Şekil vermek için:
  • Sarımsak ezme aparatı  ve su şisesinin kapağı

Kuş Yuvası Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Hamur malzemelerini bir kaba alıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz .Sonra hamurundan parçalar koparıp sarımsak ezme aparatına koyup sıkıyoruz .Bu şekilde hamurumuz bitene kadar yapıyoruz. Sonra ortalarını kapak ile bastırıp yuvarlak oyuk açıyoruz .Yağlı kağıt serdiğim tepsiye dizip 180 derece fırında 15 dk pişiriyoruz. Geçelim kremasına:)Ganaj krema yapıcaz. Kremayı tencereye alıp ılıyana kadar pişirelim sonra bitter çikolatayıda ilave edip çikolata eriyene kadar karıştıralım ama ocaktan alalım kremayı sonra sertleşmesi için dolaba alalım. Sertleştikten sonra kuş yuvalarına çay kaşığı yardımı ile ortalarını dolduralım ve üzerine çikolata toplarını koyalım. Eğer ganaj krema istemezseniz pişmaniye ile de yapabilirsiniz .Öylede çok güzel oluyor benim elimde olmadığı için ganaj krema kullandım. Umarım beğenirsiniz şimdiden elinize sağlkk. , Kuş Yuvası Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *