Kurabiye Tarifleri
Kuş Yuvası Kurabiyesi (Diğer Tarifleri Unutun)

Kuş Yuvası Kurabiyesi (Diğer Tarifleri Unutun) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket margarin veya 125gr tereyağ
- 1 paket vanilin
- 1 tepeleme çay bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı tahin
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 tepeleme yemek kaşığı kakao
- Yaklaşık 2 su bardağı un
Süslemek için;
- 100 gr pişmaniye
- Kurabiye sayısı kadar yumurta şeklinde top şeker
Kuş Yuvası Kurabiyesi (Diğer Tarifleri Unutun) Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabına önce sıvı sonra kuru malzemeleri ekleyip karıştıralım.
- En son unu ekleyerek ele yapışmayan çok çok çok yumuşak bir hamur elde edelim.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip kurabiyelerimizi hazırlamaya başlayalım.
- Sarımsak ezeceğini hamurla doldurup tepeli şekilde tepsiye sıkalım veya kurabiye hamurunu biraz dondurarak rendenin iri tarafıyla rendeleyip öbekler halinde de tepsiye dizebilirsiniz(Sarımsak ezeceğiniz küçükse ezeceği 2 kez doldurup üst üste sıkmanız gerekir).
- Bütün kurabiyeler hazır olunca küçük bir şişe kapağı ile kurabiyelerin tepe kısmından ortasına bastıralım (Oluşan çukur yuvanın ortasını oluşturacak).
- Kurabiyeler hazır olunca önceden 170 derece de ısıttığımız fırında 12-15 dakika kadar pişirelim.
- Kurabiyeler ilk çıktığında çok yumuşak oluyorlar pişmedi sanıp daha fazla pişirmeyin sakın yoksa aşırı sert bir kurabiyeniz olur.
- Zaten sıcak kurabiyeler soğudukça kıtırlaşacaktır.
- Soğuyan kurabiyeleri servis ederken çukur kısma önce pişmaniye koyalım ardından da yuvarlak şeker koyalım. sonrasında kurabiyeleri istediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
- Kurabiyelerin şeklinin bozulmasını önlemek için hamurda kabartma tozu ve sıvı yağ kullanmıyoruz.
- Un miktarını hamur kıvamına göre ayarlamanız gerekmekte arkadaşlar, hamur yumuşak olmazsa ezecek zorlanır ve kırılır.
- Kurabiye hamurundaki Şeker oranını azaltıp çoğaltmak size kalmış çünkü servis ederken hem pişmaniye hemde şeker kullandığımız için ben şekerini çok koymadım.
- Kurabiyeleri çok iyi ısınmış fırınada pişirmeniz önemli.
- Kurabiyeleri maksimum 15 dakika pişirin ve kurabiyelerin yumuşak oluşuna aldanmayın.
- Bu detaylara dikkat edince hiç bir sorun yaşamayacağınıza emin olabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun