«

Efendim görelim bakalım çocukluğunda leblebi tozuna bayılan hanımları,  beyleri ???????? . İşte tam sizin için pratiklikte zirvede olan bir tarif Leblebi Tozlu Kurabiye.????????????????

Malzemeler:

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1.5 su bardağı leblebi tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 1-1.5 su bardağı un
    )

 

Hazırlanışı:

  1. Hamur yoğurma kabına pudra şekeri ve sıvı yağ eklenerek, çırpılır.
  2. Üzerine leblebi tozu(leblebiler rondodan geçirilerek un haline getirilir. Ben biraz taneli bıraktım ağza gelsin diye siz istediğiniz gibi yapabilirsiniz.) eklenip tekrar çırpılır.
  3. Azar azar un eklenir.
  4. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.
  5. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır.
  6. Yağlı kağıtlı fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirilir.
  7. Kurabiyeler soğuduğu zaman nazikçe servis tabağına alınır.

 

Püf Noktası:

Kurabiyelerin renk değiştirmesini beklemeyin. Üzerileri çatladığı zaman fırını kapatın. Aksi durumda kurabiyeler sertleşicektir.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *