Leblebi Tozlu Kurabiyesi

Anasayfa » Kurabiye Tarifleri » Leblebi Tozlu Kurabiyesi
Leblebi Tozlu Kurabiyesi

Oylama

12345

Eklenme Tarihi : 28.06.2014  |   Okunma : 148  |   Yorum : 0

Birbirinden güzel kurabiye tariflerine kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu yazımızda Leblebi Tozlu Kurabiyesi Yapılışı vereceğiz.

Malzemeler

  • 1 su bardağı leblebi tozu
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 150 g yumuşak tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Tarif tamamen özgündür ve hiç bir yerden alınmamıştır. Epeyce uğraşarak geliştirdiğim bu tarif ile ağızda dağılan, mis gibi leblebi ve tereyağı kokan harika kurabiyeleriniz oluyor. Ölçüler birebirdir, güvenle deneyebilirsiniz. Sonrasında bana kesinlikle teşekkür edeceksiniz, eminim:)

Önce leblebi tozu ve pudra şekerini güzelce eliyoruz. Tereyağını ilave edip yoğuruyoruz. Sonra diğer malzemeleri de ilave edip iyice yoğuruyoruz. Hamuru 10 dakika dinlendiriyoruz ve fırınımızı bu sırada 150 dereceye ısıtıyoruz. Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparıp yağılı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Lütfen daha büyük yapmayın aksi halde kurabiyeler parçalanabilir. Sıcak fırında tam 20 dakika pişirilir. Pişince üzeri hafifçe çatlayacak ve yaklaşık iki katı kadar kabaracaktır. Fırından tepsiyi çıkarınca, tamamen soğumasını bekleyip sonrasında servis tabağına dizin. Benimkiler hemen bitti ama eminim ki bu kurabiyeler uzun süre bayatlamayacak. Çok övdüm belki ama inanın az bile, tadına. Denemenizi yürekten öneriyorum, kesinlikle çok ama çok memnun kalacaksınız. Afiyet olsun.

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

FACEBOOK YORUMLAR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

TARİF KATEGORİLERİ

Tarif Kategorilerimiz

Günün Tarifi

Günün Tarifi
Kurabiye Kek

Kurabiye Kek Ekleyen : admin