Kurabiye Tarifleri

Leopar Kurabiye

Leopar Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 300 gram tereyağı/margarin(oda ısısında )
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 2 paket vanilya
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Kakao
  • Aldığı kadar un

Leopar Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle oda ısısındaki tereyağını yoğurma kabımıza alıp kakao ve un hariç diğer malzemeleri ekleyip güzelce harmanlıyoruz, unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlıyoruz. Biraz cıvık hamurken hamurdan 1 parça bölüyoruz. (beyaz fazla olacak) ayırdığımız hamuru ikiye bölüp yarısına 1 TATLI KAŞIĞI kakao, diğer yarısına 1 YEMEK KAŞIĞI kakao ekleyip tekrar yoğuruyoruz. Yani açık kahve koyu kahve hamurlar elde ediyoruz. 🙂
Kalan beyaz hamura un ekleyip kulak memesi kıvamında hamur yoğuruyoruz.
Açık kahve hamuru elinizde rulo yapıyoruz koyu kahve hamuru merdaneyle biraz açın açık kahve hamuru ortasına koyup rulo şeklinde sararak yarım cm kalınlığında dilimler kesin.
Beyaz hamuru merdaneyle açın (kolay açmak için yağlı kağıt arasında açabilirsiniz. Yapışmaz:))
üzerine kestiğimiz kakaolu hamuru yerleştirip hafif bastırarak yapışmasını sağlayın.
Dilerseniz merdane ile üstünden 1 kez geçebilirsiniz.
çay bardağı ile yan yana kesip yağlı kağıt serili tepside 170°de 15/20 dk pişirin.
Not kesinlikle dayanıklı bir kurabiye buzdolabında saklayarak uzun sürede tüketebilirsiniz. 🙂

, Leopar Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı