«

Leopar Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 150 gram tereyağı
  • Yarım su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 3-3, 5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Yarım paket vanilya
  • Gıda boyası

 

Leopar Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Derince bir kaba pudra şekeri ve portakal kabuğu rendesi konur mikserle çırpılır.
Oda ısısındaki yağ eklenir tekrar çırpılır.
Sıvıyağ, yumurta eklenir ve karıştırarak yedirilir.
2 buçuk bardak kadar un, kabartma tozu ve yarım paket vanilya ekleyip hafif ele yapışan bir hamur elde edilir.
Hamurdan portakal büyüklüğünde parça alıp kalan hamuru ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ilavesi ile yoğurulur.
Ayıran hamur bir kaba alınır 1 çay kaşığı kakao eklenir ve yoğrulur.
Sütlü kahve bir renk elde edilir, cevizden biraz büyük parça alınır. Kalan hamura artan kakao eklenir ve koyu renk olana kadar yoğurulur. Sert olursa biraz sıvı yağ eklenebilir.
Koyu renkli hamur alınır ve uzunlamasına açılır arasına açık renk hamur silindir yapılarak ortasına konur ve sarılır.
Beyaz hamur açılır rulo yapılan iki renkli hamur küçük parçalar halinde kesilerek hamurun üzerine yerleştirilir ve bastırılır. Üzerine streç film örtülerek merdane ile biraz açılır.
Kalıplarla şekillendirilir ve 189* lik fırında pişirilir.
 
 

, Leopar Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *