Kurabiye Tarifleri

Leopar Kurabiye (Sirkeli)

Leopar Kurabiye (Sirkeli) Tarifi'nin Malzemeleri

  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Un
  • Kakao

Leopar Kurabiye (Sirkeli) Tarifi'nin Yapılışı

Un ve kakao dışındaki bütün malzemeleri yoğurun. Üzerine biraz un ekleyin. (Biraz cıvık olacak) hamuru dörde bölün. Dörtte birini ayırın ve kalanına un ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Ayırdığınız (dörtte bir hamuru) ikiye bölün. Yarısına biraz diğer yarısına koyu kahve olacak şekilde kakao ekleyip yoğurun. Elimizde koyu kahve acık kahve ve beyaz hamur olacak. Koyu renkli olan hamuru dikdörtgen şeklinde açın ve açık renkli hamuru elinizle yuvarlayarak ortasına koyarak sarın. 2 cm olacak şekilde kesin. Beyaz hamuru merdane ile açıp üzerine desenli hamurları dizin. Üzerine streç film koyarak merdane ile fazla bastırmadan üzerinden geçin. Strec filmi kaldırın ve bardağı ile kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Afiyet olsun:)

, Leopar Kurabiye (Sirkeli) www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı