Leopar Kurabiyenin Yapılışı

Anasayfa » Kurabiye Tarifleri » Leopar Kurabiyenin Yapılışı
Leopar Kurabiyenin Yapılışı

Oylama

12345

Eklenme Tarihi : 01.08.2017  |   Okunma : 206  |   Yorum : 0

Kıyır kıyır bisküvi tadında leopar kurabiye alırmısınız? 😋 Kahvenin veya çayın yanına tadına doyamayacağınız nefis leopar kurabiyeyi sizlerle paylaştık.

Malzemeler:

  • 250 gram yumuşak tereyağı
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı Mısır nişastası (buğday nişastası da olur)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • 6-7 çay bardağı un (kontrollü olarak kullanın)
  • 1 yemek kaşığı kakao

 

Hazırlanışı:

  1. Kakao ve un hariç diğer malzemeleri karıştıralım.
  2. Sonra unu kontrollü olarak yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Hamurdan mandalina büyüklüğünde 2 adet hamur ayırın.
  4. Birine az miktarda kakao ekleyip açık renkte hamur diğerine de çok miktarda kakao ilave edip koyu renk bir hamur elde edin.
  5. Sonrasında video da gördüğünüz gibi şekil verip 170 derecelik fırında hafif pembeleşince fırından alın.
  6. Soğuyup sertleştiğinde kurabiyeniz servise hazır.

Afiyet olsun. Tarifi bizimle paylaşan Ümranın Mutfağına teşekkür ederiz.

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

FACEBOOK YORUMLAR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

TARİF KATEGORİLERİ

Tarif Kategorilerimiz

Günün Tarifi

Günün Tarifi