«

Leopar Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gr tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozunu
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • Aldığı kadar un

Leopar Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yoğurma kabına kakao ve un hariç bütün malzemelerimizi koyup karıştırıyoruz.
  2. Unumuzu azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  3. Daha sonra hamurumuzu üçe bölüyoruz.
  4. Bir parça hamurumuza iki tatlı kaşığı kakao ilave edip yoğuruyoruz.
  5. Sonra diğer parçamıza da bir tatlı kaşığından az ekleyip yoğuruyoruz.
  6. Sade hamurumuzu merdane yardımıyla 3 cm kalınlığında açıyoruz.
  7. Daha sonra koyu renkli hamurumuzdan bir ceviz parça büyüklüğünde koparıp ara ara açtığımız hamurun üzerine indiriyoruzMerdane ile tekrar hafifçe açıyoruz.
  8. Bu sefer diğer kakaolu hamurumuzdan bir fındık parçası kadar alıp kakaolu hamurumuzun ortasına bırakıyoruz.
  9. Sonra merdane ile tekrar açıyoruzBu görüntüyü elde ettiyseniz istediğiniz şekilde kesebilirsiniz

Servise hazır Afiyet Olsun 🙂

Leopar

Leopar

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *