Kurabiye Tarifleri
Levain Cookie
Levain Cookie Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr yumuşak tereyağı
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı esmer şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı beyaz şeker
- 2 adet yumurta
- 2. 5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) mısır nişastası
- Yarım paket kabartma tozu (5 gr)
- Yarım paket karbonat (5 gr)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı iri doğranmış ceviz
- 1 su bardağı damla çikolata
- 1 su bardağı bitter çikolata (Doğranmış)
Levain Cookie Tarifi Yapılışı
- Yumuşak oda sıcaklığında ki tereyağını iki çeşit şekerle ile çırpın.
- Yumurta ilave edin. Un karbonat tuz nişasta kabartma tozunu beraber eleyip ilave edin.
- Hamur kıvamı çok yumuşak olmalı. En son ceviz çikolataları ilave edin.
- Buzdolabında 1 saat kadar hamuru soğutun.
- Fırını 210 derece ısıtın. fan kapalı alt üst ayarda.Bu tariften 8 adet dev cookie çıkıyor.
- Bir fırın tepsisine (her birinin gramajı 130 gr) bastırmadan çok yuvarlamadan topları aralarında boşluk bırakarak dizin. Orta boy bir fırın tepsisine 4 adet.Sıcak fırında 12 dk pişirin.
- Fırından çıkınca çok yumuşak oluyor 20 dk tepside almadan tepside soğutun.
Fazla piştiği taktirde çok sert ve lezzetsiz oluyor. Süreyi aşmayın.