Kurabiye Tarifleri
Lezzetli Kayısılı Perişan Kurabiye (Yumurtasız)

- 75 gram oda sıcaklığında Margarin veya Tereyağı (ben Margarin kullandım)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı nişasta (mısır nişastası kullandım)
- 2 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın (tarçınlı sevenler 1 tatlı kaşığı koyabilir)
- Yarım çay bardağı bitter damla çikolata (koymayabilirsiniz)
- Yarım çay bardağından biraz fazla kuru kayısı (minik küp küp kesilmiş) isteyen kayısı yerine hurma veya kuru üzüm koyabilir
- 1 buçuk çay bardağı ceviz (iri dövülmüş)
- 1 çay bardağın dan bir parmak eksik iri dövülmüş Badem veya Fındık
- Aldığı kadar un
Un hariç diğer malzemeler kabin içine alınır ve karıştırılır yavaş yavaş un ilave ederek yoğurmaya devam edilir. Yağlı kağıt serili tepsiye iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 175 derece Fırında üstü hafif kızarana kadar pişirilir. Pişmiş ve soğumuş olan kurabiyelerin üstüne isteyen Pudra şekeri serpe bilir yada öyle bırakabilirsiniz.
Not: Ben kuru üzüm sevmediğim için koymadım seven kayısı veya damla çikolata yerine kuru üzüm veya hurma koyabilir. Pişirme süresi Fırına göre değişebilir kontrolü pişirmenizi tavsiye ederim. Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun 🙂
, Lezzetli Kayısılı Perişan Kurabiye (Yumurtasız) www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.