Limonlu Ay Kurabiye Tarifi

Limonlu Ay Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 125 gr tereyağı yada margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1. 5 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı nişasta( ben mısır nişastası kullandım)
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 yada 2. 5 su bardağı un ( hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak)

Suslemek için

  • Çikolata
  • Hindistan cevizi
  • Renkli şekerler

Limonlu Ay Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Un ve nişasta hariç tüm malzemeler karıştırılır. Son olarak un ve nişasta eklenir .Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. 15 dk dinlendirilen hamura ay sekli verilir. 180 derecede 15 – 20 dk pişirilir. Soğuyan kurabiyeler benmari usulü erittiğimiz çikolataya ardına hindistan cevizine batırılıp süslenir. Dilerseniz toz Antep fıstığı ile de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

, Limonlu Ay Kurabiye Tarifi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir