Limonlu Çikolatalı Kurabiye

Limonlu Çikolatalı Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

Hamuru için:

  • 150 gr tereyağı yada margarin
  • 13 tatlı kaşığı toz şeker (200 ml ’lik bir su bardağından 2 parmak eksik)
  • 2 limon kabuğu rendesi (1 de yapabilirsiniz)
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un

Üzeri için:

  • 100-120 gram bitter çikolata (isterseniz sütlü de kullanabilir yada hiç çikolata kullanmayabilirsiniz)

Limonlu Çikolatalı Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

2 limon kabuğunu rendeliyoruz (beyaz kısmını rendelemeyin tadını acı yapar). Bir kasede toz şekeri ve ince rendelenmiş limon kabuklarını iyice karıştırıp bir kaç dakika bekletiyoruz daha sonra yumuşamış tereyağını, yumurta sarısını ve hazırladığımız limonlu şeker karışımını bir yoğurma kabına alıp elimizle iyice karıştırıyoruz. Karbonatı ve unu azar azar ekleyerek yoğuruyoruz ele yapışmayan bir hale gelince düz bir yere un serpip hamuru açtıktan sonra kurabiye şekilleriyle şekil veriyoruz. (Şekil kullanmak istemiyorsanız elinizde yuvarlayarakta yapabilirsiniz) tüm hamuru şekillendirdikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri çok hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Bizim fırında yaklaşık 20 dakika sürdü ama bu süre değişebilir kontrol edin. Bu sırada çikolatayı benmari usulü eritiyoruz ve ılımaya bırakıyoruz. Fırından çıkarıp soğuttuğumuz kurabiyelerin üzerine benmari usulü erittiğimiz çikolatadan gezdiriyoruz. (Ben yağlı kağıttan bir parça koparıp koni şekline getirdim ve yanlarını bantladım. İçine de erittiğim çikolatalı ekleyip koninin uç kısmından kurabiyelerin üzerine gezdirdim, siz isterseniz kaşıkla da gezdirebilirsiniz) çikolatalar donduktan sonra servis edebiliriz.
Afiyet olsun☺️
NOT:
Ben bol limon kokulu sevdiğim için 2 limon kabuğu kullandım isterseniz 1 de kullanabilirsiniz.
Kurabiyelerin rengi çok koyulaşmıyor bu yüzden pişmedi diyerek fırında uzun süre bekletmeyin kurabiyelerin altına bakarak kontrol edin.
Kurabiyeler ilk çıktıklarında içleri biraz yumuşak oluyor soğumasını bekleyin.
Kurabiyelerinizi çok ince yapmayın yoksa çok kuru olurlar.
Birde kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizmeyin ya yağlı kağıt kullanın yada hiç yağlamayıp tepsiye biraz un serpin.

, Limonlu Çikolatalı Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir