Kurabiye Tarifleri
Limonlu Helva Kurabiye

Limonlu Helva Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağı yada margarin
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağından biraz eksik nişasta
- 1 adet limon kabuğu rendesi
Limonlu Helva Kurabiye Tarifi Yapılışı
Size bugün nefisss bir kurabiye tarifi vereceğim 😋 yiyen herkes sizden tarifini isteyecek 💯 çayınızın, kahvenizin yanına hemencecik yapabileceğiniz oldukça pratik bir tarif bu👌👌
- Tencereye tereyağını koyup eritin üzerine unu ilave edin kısığa yakın bir ateşte helva gibi devamlı karıştırarak kavurun.
- Rengi sütlü kahve olana kadar kavurmaya devam edin.
- Rengi dönünce pudra şekerini ve vanilyayı ilave edip 2-3 dk daha karıştırın.
- Ardından tencereyi ocaktan alın. Ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra içine yumurtayı ekleyip tamamen karışana kadar yoğurun.
- Limon kabuğu rendesi ilave edin ve karıştırın.
- En son nişastayı ekleyin ve iyice karıştırın.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edin (kıvamına göre gerekirse un yada nişasta ilavesi yapabilirsiniz).
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 10-15 dk pişirin (üzeri çatlamaya başladıysa olmuş demektir).
- Fırından çıkardığınızda üzeri hafif yumuşak olacaktır soğudukça sertleşip tam kıvamına gelecek o yüzden tamamen soğuduktan sonra servis edin.
. . AFİYET OLSUN. .