Limonlu Mis Kurabiye

Limonlu Mis Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 Dolu yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 Su bardağı un
  • 1 Çay kaşığı ucu tuz
  • 225 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarin
  • 1 Su bardağı pudra şekeri
  • 2 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 Çay kaşığı vanilya tozu
  • 1. 5 Çay bardağı küçük doğranmış badem (isteğe bağlı)

Bulamak için :

  • Pudra şekeri

Limonlu Mis Kurabiye Tarifi Yapılışı

Yoğurma kabına yumuşamış yağı ve pudra şekerini alıp krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Limon kabuğu rendesi, limon suyu ve vanilyayı ekleyin. Başka bir kapta nişasta, un ve tuzu harmanlayın. Sonra da eleyerek karışıma ekleyin. İyice çırpın, doğranmış bademleri de ekleyin ve sadece karışana kadar çırpın. Hazırlanan hamuru streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamurdan cevizden küçük parçalar alıp yuvarlayın ve aralarda biraz boşluk bırakarak, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 17-20 dakika kadar pişirin. Kurabiyeler fırından çıkınca biraz soğusun, fakat hala ılıkken pudra şekerini koyduğunuz bir kaba teker teker kurabiyeleri aktarın ve pudra şekerine bulayın. Afiyet olsun 🙂

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir