Kurabiye Tarifleri
Limonlu Şam Kurabiyesi

Limonlu Şam Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Su Bardağı Şeker
- 3 adet Yumurta
- 1 Su Bardağı Sıvıyağ
- 1 Su Bardağı Yoğurt
- 2 tane Limonun rendelenmiş kabukları
- 1 tane Limonun tüm Suyu
- 1 tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya Şekeri
- 6 Su bardağı veya göz kararı ile Hamur kıvamına gelecek kadar Un
Limonlu Şam Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şeker ve yumurtalar çırpılır, sonra sıvıyağı, yoğurt, vanilya şekeri, limon kabuğu rendesi ve taze limon suyu eklenir ve devam çırpılır.
- Son olarak un ve kabartma tozu eklenir ve hamur kıvamına gelene kadar un koyulur.
- Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlanıp hafif üstüne basıp pişirme kağıdı koyulmuş fırın tepsisine dizilir.
- Fırına atmadan önce kurabiyelerim üstüne şeker serpilir.
- 180 derecede fırına atılır.
- Fırına attıktan sonra beklenir, kurabiyenin üstünde çatlaklar oluşacaktır ve pişmiş hale gelecektir.
- Soğuduktan sonra çay ile birlikte Afiyetle yiyebilirsiniz, şimdiden Afiyet olsun. ➡️📣(‼️HANIMLAR BENİM KURABİYELERİM RESİMDE GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ TAM ÇATLAMIŞ GÖRÜNMÜYOLAR, FIRINIMDA BİR ARZADAN ŞÜPHE ETTİĞİM İÇİN BİRAZ ERKEN ÇIKARTTIM MALESEF. AMA TADI VE KIVAMI YİNEDE ÇOK GÜZEL TAVSİYE EDERİM‼️)😊🌷✨