Kurabiye Tarifleri
Limonlu Tartolet

Limonlu Tartolet Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için;
- Yarım paket margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tarçın
- 3. 5 su bardağı un
Krema;
- 500 ml. süt
- 1 su bardağı şeker
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 vanilya
- 50 gr. tereyağ
- 2 yemek kaşığı limon suyu
Limonlu Tartolet Tarifi Yapılışı
- Öncelikle hamur için bütün malzemeler karıştırılır ve yağlı kağıt arasında merdaneyle açılır. Çok incede olmasın.
- Daha sonra tart kalıbına uygun kesilir. Ben geniş ağızlı su bardağıyla yuvarlaklar oluşturdum.
- Daha sonra tart kalıbına yerleştirilip bastırılır ve çatalla heryeri delinir.
- 180 derecede 20 dakika kontrollu pişirilir.
- Muhallebisi için; tereyağ hariç bütün malzemeler karıştırılır.
- Pişen muhallebiye tereyağ eklenir karıştırılıp buz dolabına kaldırılır. 30 dk. dursun.
- Daha sonra pişen tartlara paylaştırılır. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.