Kurabiye Tarifleri

Limonlu Tartolet

Limonlu Tartolet Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • Yarım paket margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 3. 5 su bardağı un

Krema;

  • 500 ml. süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 vanilya
  • 50 gr. tereyağ
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Limonlu Tartolet Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamur için bütün malzemeler karıştırılır ve yağlı kağıt arasında merdaneyle açılır. Çok incede olmasın.
  2. Daha sonra tart kalıbına uygun kesilir. Ben geniş ağızlı su bardağıyla yuvarlaklar oluşturdum.
  3. Daha sonra tart kalıbına yerleştirilip bastırılır ve çatalla heryeri delinir.
  4. 180 derecede 20 dakika kontrollu pişirilir.
  5. Muhallebisi için; tereyağ hariç bütün malzemeler karıştırılır.
  6. Pişen muhallebiye tereyağ eklenir karıştırılıp buz dolabına kaldırılır. 30 dk. dursun.
  7. Daha sonra pişen tartlara paylaştırılır. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Limonlu Tartolet

Limonlu Tartolet

Limonlu Tartolet

Limonlu Tartolet

Limonlu Tartolet

Limonlu Tartolet

Limonlu Tartolet

Limonlu Tartolet

Limonlu Tartolet

Limonlu Tartolet

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı